• Nieuws

Hybride aggregaat

De Wit Aggregaten heeft in haar verhuurpark een aggregaat in gebruik genomen met een accupakket dat zowel gevoed kan worden door zonnepanelen als het aggregaat zelf. Voor continutoepassingen met kleine vermogens kan een kostenbesparing van meer dan 40% gerealiseerd worden.

Een ideale oplossing voor bijvoorbeeld de voeding van bouwcamera’s of computerapparatuur die 24/7 van stroom moeten worden voorzien. Het opslaan van de energie van het aggregaat in het accupakket levert de grootste besparing op. Het aggregaat slaat pas aan, nadat de accu’s onder een bepaald niveau komen en draaien maar een aantal uren per dag in plaats van de volle 24 uur. Dit resulteert in een aanmerkelijk lager brandstofverbruik en scheelt beduidend in onderhouds-, en afschrijvingskosten.

 

Aggregaat met zonnepanelen

Een extra besparing is mogelijk als op de container, waarin het aggregaat met dieseltank, omvormers en accupakket zich bevinden, twee zonnepanelen geplaatst worden met een solar tracking systeem. De zonnepanelen volgen (na correcte instelling) gedurende 12 uur per dag de baan van de zon, zodat de energie-opbrengst van de zonnepanelen verder geoptimaliseerd wordt.

Bij De Wit Aggregaten kunt u terecht voor hybride aggregaten.