• Over de wit aggregaten

Over ons

De Wit Aggregaten is al meer dan 30 jaar specialist in de verkoop en verhuur van aggregaten en randapparatuur. Of het nu gaat om de stroomvoorziening van een groot evenement of een noodstroomvoorziening in een gebouw: Bij de Wit Aggregaten bent u aan het juiste adres. Omdat wij een groot deel van de aggregaten die verkocht en verhuurd worden in eigen beheer bouwen, zijn wij in staat optimaal in te spelen op de wensen van de klant.

De Wit Aggregaten heeft zich gespecialiseerd in het bouwen van custom-built aggregaten. Nieuwe sets worden op specificatie van de klant gemaakt. Wat betreft de bouw van onze geluidgedempte sets proberen wij een zo laag mogelijk geluidsniveau te bereiken, gegeven de kwaliteitseisen op het gebied van bedrijfszekerheid, degelijkheid, functionaliteit en gebruiksvriendelijkheid.

 

Geschiedenis

Ondanks dat de naam De Wit Aggregaten pas eind 2003 is geïntroduceerd heeft het bedrijf al een lange geschiedenis. In de naoorlogse jaren startten de broers Jaap en Barend de Wit een handel in dump- en surplusgoederen op met de naam Gebroeders de Wit. Deze goederen waren vooral afkomstig van Amerikaanse legerkampen in het toenmalige West-Duitsland. Jaap’s zonen Leen en Jaap waren al op jonge leeftijd actief in de zaak en gingen samen verkopingen af. Begin jaren zeventig besloot Leen voor zichzelf te beginnen en zich te specialiseren in aggregaten. In 1975 richtte hij zijn eigen L. de Wit B.V. op. Tijdens deze periode werden nog vooral gebruikte legeraggregaten gereconditioneerd en weer bedrijfsklaar gemaakt.

Eind jaren zeventig gaat Leen ook in nieuwe aggregaten handelen en ook zijn eigen sets bouwen. Hij ontwikkelt een eigen product met een door hem ontworpen geluidgedempte omkasting. Begin jaren tachtig worden de eerste geluidgedempte aggregaten verhuurd. Tevens wordt een concept ontwikkeld voor een geluidgedempt aggregaat dat voorop een trailer gemonteerd kan worden. De laatste 20 jaar staan in het teken van specialisatie in het bouwen van hoogwaardige, geluidgedempte aggregaten van 10 tot 1000 kVA. Deze worden ingezet in het eigen verhuurpark, maar ook op maat gemaakt voor inbouw in bijvoorbeeld promotietrailers en mobiele medische units.

Eind 2003 heeft Leen het stokje overgedragen aan zijn drie zoons Jaap, Kees en Leo, die nu de dagelijkse leiding in handen hebben. In de jaren daarna is zowel het verkoop- als het verhuuraanbod verder ontwikkeld, met onder andere hybride aggregaten met zonnepanelen en Stage 5 aggregaten. Dit zorgt voor een verduurzaming van het aggregaten-aanbod. 

In 2021 is er een nieuwe opslaghal in gebruik genomen. Deze wordt gebruikt voor de opslag van de verhuur-voorraad, lichtmasten en meer. Bovenop de opslaghal zijn er zonnepanelen gemonteerd, waar energie wordt opgewekt voor ongeveer 1.500 huishoudens.

Meer weten? Bekijk het laatste nieuws of neem contact met ons op.

    Voornaam*

    Achternaam*

    Telefoon*

    Bericht*

    Of neem contact op via onderstaande button.