'Aggregaten van De Wit zijn wereldberoemd'

De broers Leo en Jaap de Wit hebben het werk van hun vader voortgezet. De Wit senior begon in 1973 in zijn schuur met het opknappen van aggregaten afkomstig uit het Amerikaanse leger. Hij verhuisde eind jaren ’70 naar industrieterrein Tappersheul in Oudewater en breidde in de loop van de tijd verder uit. Tegenwoordig gaan aggregaten van De Wit de hele wereld over.

‘Wij zijn er voor iedereen die tijdelijke stroom nodig heeft’

‘In eerste instantie knapte hij de aggregaten op voor de noodstroomvoorziening bij tuinders’, vertelt Jaap. ‘Later ging hij zelf geluidgedempte aggregaten bouwen en verhuren. De constructies daarvoor werden eerst nog gemaakt bij Constructiebedrijf Goudriaan. Sinds 2003 bouwen we ook deze zelf en hebben we een constructiehal ingericht. Van lieverlee breidde de verhuur steeds verder uit en gingen we ook randapparatuur aanbieden zoals kabels, verdeelkasten en transformators.’ Onlangs zijn twee spiksplinternieuwe bedrijfshallen opgeleverd en kan De Wit Aggregaten zich richten op een duurzame toekomst.

Lees het volledige artikel op de website van Ondernamen.